Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

by stacyhanson411

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi wydziałami cyklu „Smaki polskie”. Program poświęcony Jajka 130 prostych przepisów – Roux Michel polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Awansujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Obrazujemy straw regionalne takie, jakie nie są sławne w żadnym innym pasie Europy. Wyjawiamy, na miarę je przygotowywać. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i obszerne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Zupa i placuszki z bani

Zobacz Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom Co jeść przy cukrzycy. Przepisy na smaczne i zdrowe potrawy – Elaine Magee 1. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z statutami kulinarnymi wzbogacona o DVD z przebranymi obrębami cyklu „Gusty własne”. Plan święty polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić odkąd zapomnienia regulaminy naszych starowinek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy potrawy lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Odkrywamy, jak konsumuje przyrządzać. 1. Indyk dwukolorowy 2. Rafa staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indyk nabijany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki krajowe. Kopystką rozlewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kucharskimi uświetniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu „Gusty własne”. Program oddany własnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wyróżniamy starą, dobrą krajową kuchnię. Pożądamy uchronić odkąd zapomnienia prawo polskich babuń. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są ekskluzywne w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, podczas gdy konsumuje przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwoje sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica wskazywana kwasówką 9. Żurek z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa Dieta albo cud Test 42 diet 12. Zupa wiosenna z sałaty